Ige Galamawei 61, 8582KS Oudega Gaast Sleat  | Maandag—vrijdag: 9:00–17:00 |

Voordelen van een zonneboiler

Heb jij ook ieder jaar zo’n hoge rekening van jouw energieleverancier? Vaak zijn de kosten voor het verwarmen van jouw woning en het gebruik van warm water de grootste kostenposten op de eindafrekening. Je kunt met behulp van een zonneboiler flink besparen op jouw gasrekening en zelfs helemaal gasvrij wonen. Met een zonneboiler verwarm je het water in huis met behulp van de zon. Een boilervat/buffervat zorgt ervoor dat het warme water opgeslagen wordt voor een later tijdstip.  Dit zijn de 5 voordelen van een zonneboiler aan te schaffen.

Je eigen energie opwekken geeft voldoeningen en inzicht

In Nederland wekken we veel te weinig duurzame energie op. De komende jaren zal duurzame energie nog belangrijker worden en zal er meer geïnvesteerd moeten worden in nieuwe opwekcapaciteit, zoals een zonneboiler. Naast de flinke besparing die je kunt verdienen met een zonneboiler geeft het zelf opwekken van energie ook meer voldoening en zal je bewuster met energie opgaan. Je krijgt namelijk meer inzicht in hoelang de zon moet schijnen om een warm bad te kunnen nemen. Je neemt het heft in eigen hand want je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen duurzame energie. En je bent minder afhankelijk van een energiemaatschappij of dubieuze gas exporterende landen.

Directe eigen bijdrage aan het beter milieu

Wanneer je gebruik maakt van een de energie van een zonneboiler, ben je duurzaam bezig! Je CV ketel hoeft minder hard te werken en dat is weer beter voor het milieu. De warmte welke je opwekt met de zonnecollectoren wordt opgeslagen en kan op een later tijdstip gebruikt worden. Het opwekken van de warmte energie met een zonneboiler is niet schadelijk voor het milieu en draagt daarom bij aan duurzaam wonen.

Stop de gasboringen.

In Nederland zijn we gewend de kachel aan te zetten en een warm bad te nemen wanneer wij dit willen. Om in deze behoefte te voorzien is er gas nodig. Heel veel gas. Momenteel komt het meeste gas in Nederland uit het Groningse Slochteren. Door het boren naar gas heeft Groningen te maken met aardbevingen, bodemverzakking en zware schade aan woningen. Het is duidelijk dat we af moeten van onze gasverslaving en op zoek moeten naar andere duurzame manieren van energie. Een zonneboiler zorgt ervoor dat je veel minder gas gaat gebruiken. In Groningen zullen ze je daarvoor dankbaar zijn.

Verdien meer met een zonneboiler.

Een investering in een zonneboiler verdient zich gemiddeld in 7 tot 12 jaar terug. Alles daarna is pure winst. Met een zonneboiler heb je minder last van prijsstijgingen. Je zonneboiler kan tot 45% van je warm water behoefte voorzien. Over dat deel heb je dus geen gas nodig en ben je onafhankelijk van de gasprijzen. Wil je volledig af van het gasnet, zou je kunnen overwegen om naast een zonneboiler een andere warmtebron te gebruiken in combinatie met een zonneboiler, zoals een warmtepomp of cv houtkachel. Veel gemeenten geven subsidie voor maatregelen die je woning duurzamer maken. Kijk op de Energiesubsidiewijzer voor jouw gemeente.

 

Je woning is meer waard.

In de toekomst zullen alle (nieuwbouw) woningen gasvrij moeten worden. Wanneer je nu al begint met het verduurzame van je woning, zal je hier straks profeit van hebben. Je woning is namelijk klaar voor de toekomst en daardoor ook meer waard zijn, dan de buren die nog op het gasnet aangesloten zijn. Het plaatsen van een zonneboiler helpt je ook om een hoger energielabel te halen. Een hoger energielabel, betekent een hogere verkoopwaarde van huis. Je verdient je investering dus niet alleen terug via je energienota, maar ook met de verkoop van je huis

 

Wil jij na het lezen van de voordelen van een zonneboiler bekijken wat voor jou de mogelijkheden zijn?
Bekijk dan hier al onze complete zonneboiler pakketten.

Post a Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud