Openingstijden | Maandag—vrijdag: 9:00–17:00 |

FAQ

Wat moet er gebeuren met het plaatsen van een zonneboiler systeem?

Allereerst moet er een collector op het dak worden gemonteerd, dit kan op zowel een plat dak als een schuin dak. Er hoeft geen kraan aan te pas te komen omdat de collectoren uit losse componenten bestaan

 

 

 

-Vervolgens word er een buffervat geplaatst voor het opslaan van de warmte die de collector opwekt.Hygienevat-800-liter-1wisselaar

 

 

 

 

 

Verder word er een pompgroep met regeling geplaatst om warmte het buffervat in te pompen.

werkt een zonneboiler alleen als de zon schijnt?

De vacuümbuizen van een zonneboiler werken door middel van de warmte van de zon en niet van het licht. Het hoeft geen stralende weer te zijn om de zonneboiler goed te laten werken. Ook met bewolkt weer zal de zonneboiler warmte opwekken.

Werkt een zonneboiler ook in de winter?

Een zonneboiler werkt zeker ook in de winter! Op een zonnige winterdag kun je nog rond de 40C aan warmte opwekken. Dit al genoeg om vloerverwarming te verwarmen of warm tapwater. Dit is echter te weinig voor het cv systeem hiervoor heeft u een na verwarmer nodig zoals een cv-ketel, pelletketel of electrisch element.

Hoelang gaat een zonneboiler mee?

Onze zonneboilers hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?

Door de plaatsing van een zonneboiler hoeft uw cv-ketel minder te verwarmen en verbruikt u minder gas. Een gemiddeld gezin van 4 tot 5 personen verbruikt ongeveer 645 m3 aan gas per jaar voor het verwarmen van tapwater. Uw kunt met een zonneboiler +- 400 m3 per jaar besparen, dit is afhankelijk van de ligging van je dak en de grootte van het systeem.

Bij een gasprijs van €0,65 per m3 bespaar je tot €260,- per jaar op je gasrekening.

Kan een zonneboiler samenwerken met mijn CV-ketel?

Sommige oudere cv-ketel kunnen er niet goed tegen als ze in plaats van koud water warm water aangevoerd krijgen . Aan de Gaskeur sticker kun je zien of je cv-ketel geschikt is in combinatie met een zonneboiler. Staat hier “NZ Na verwarming Zonneboiler” tussen, dan is je ketel geschikt.

Moet ik een vergunning aanvragen voor de plaatsing van een zonneboiler?

In principe hoeft u voor een zonneboiler geen vergunning aan te vragen. Wel moet u aan een aantal regels voldoen.  Zie Rijksoverheid.